úterý 15. října 2013

ÚTERÝ NA ZAHRADĚ A V SADU

Dnešní hodina prvouky pokračovala povídáním o podzimu, byli jsme v sadu a na zahradě. Třídili jsme nářadí, které tam potřebují zahradníci a také jsme rozlišovali ovoce od zeleniny. V matematice stále píšeme číslici 2 - už začínají být pěkné a v češtině pracujeme s písmenkem Mm, při psaní nás "trápí" kopečky s dolní kličkou, ty nám zatím jdou tak napůl.
Domácí úkoly: matematika str. 23/ cv.1 - psaní číslice 2 v řádce u dortu, cvičení 3 - 1.a 2. řádek
                         pracovní Živá abc str. 15 / 3 - jen druhý řádek (počet slabik - tečky, počáteční písmenko)
                         prvouka ( úkol je až na příští úterý) - vybarvi nářadí, které potřebuje zahradník v sadu a na zahradě

Připomínám - zítra jdeme do divadla, odcházet ze šatny budeme v 8.30, prosím, aby všechny děti, které jdou až na 2. vyučovací hodinu, byly ve škole včas ( vyzvednu si je v družině nebo přímo v šatně).

V pátek nás čeká kino, které začne už v 8.00 h., odcházet budeme tedy již v 7.40 ze šatny, opět přiveďte děti ráno včas, abychom mohli odejít podle plánu. Po kinu se půjdeme do třídy nasvačit a potom navštívíme výstavu k výročí naší školy, která bude na hlavní budově. Tato výstava je přístupná též veřejnosti v sobotu od 10.00 do 14.00 h.
Do školy si děti v pátek přinesou: svačinu, pití, penál, notýsek, kartičku na oběd a veselou náladu. Učit se vlastně nebudeme, ale budeme si hodně povídat a kreslit, tak nemusí mít aktovky. Škola bude do 11.45h. jako běžně.
 Děkuji všem rodičům za spolupráci!

Žádné komentáře:

Okomentovat