pátek 9. května 2014

PÁTEK S KAMARÁDY

V první vyučovací hodině jsme dotáhli učení, které jsme měli na tento zkrácený týden naplánované. Větší část dnešního vyučování byla věnována kapitolce ze Slabikáře dětských práv o chování mezi dětmi. Po přečtení textu k tomuto tématu jsme si o příběhu Tomáše povídali, vysvětlovali jsme si jaké je správné chování mezi kamarády, jak si mají pomáhat a jak se zachovat, pokud se k nim někdo chová tak, že se jim to nelíbí - ubližuje jim. Jistě vám doma děti přečtený příběh převypráví. Také jsme k příběhu namalovali obrázek.
Děti si odnesly domů krásně vyzdobené hrnečky, které pro své maminky vyrobily v Domu dětí a přáníčka, která vyrobily s paní učitelkou Růžičkovou.
Upozorňuji na to, že hrnečky není možno umývat v myčce - barva by se smyla!!!, mýt tedy pouze ručně!!

ÚKOLY: na pondělí jsou úkoly zadané již ve středu
Děti jsem upozornila na prověrku z prvouky, která nás čeká v úterý(hodiny, rok a roční doby - měsíce, hlasy zvířat a zvířecí rodiny) - proto jsem dětem nechala domů učebnici Prvouky.
              
Pro marody - v písance jsme dopsali stránku s písmenkem T, v matematice jsme ústně procvičovali nové příklady typu 12+6(počítáme jako 2+6+10) a 16-4 (jako 6-4+10)

Krásný den i víkend, všem maminkám přeji příjemnou oslavu Dne matek.

Žádné komentáře:

Okomentovat