pátek 22. listopadu 2013

POHÁDKOVĚ VZPOMÍNKOVÝ PÁTEK

Znovu jsme se pustili do krocení psacího tvaru písmenka e-é, novou písanku jsem ještě nevzala, počkám do pondělí, aby to do ní bylo na první psaní pěkné. Děti mají nakopírované listy s menší velikostí psacího e-é, aby si to mohly o víkendu opakovat - myslet na rovná záda písmenka e! V prvouce jsme pokračovali v povídání - učení o naší rodině, o práci a zábavě a o místě kde bydlíme - tedy o domově. Poslední hodina byla pohádková a pohádka O Jirkovi a Jarce nám přinesla vzpomínky na naše pouštění draků, ale také nové písmenko Jj.

Víkendový úkol je čtenářský - vše co již umíme, tak procvičovat, pokračuji ve zkoušení, děti si samostatně napíší na nakopírovaný papír několik písmenek e-é a rodiče prosím o pomoc při rozstřihání  nového písmenka Jj.

Vzkaz pro marody: v učivu  matematiky jsme došli na konec str. 42, prvouka str. 18(na úterý), učebnice Živá abc str. 19, pracovní Živá abc str. 24, fialová cvičná písanka(asi nemáte doma) - písmeno e-é.
Přeji rychlé uzdravení a návrat do školy, v úterý není půlené vyučování a jdeme do divadla(viz. plánované akce), cena 40,-Kč.
Dále pokračuji ve vybírání příspěvků SRPDŠ- jedno dítě z rodiny v naší ZŠ=250,-Kč, více dětí z rodiny v naší ZŠ= mladší 150,. a starší 250,- Kč. Prosím zaplatit do příštího čtvrtka. Děkuji!

Nakonec velké poděkování všem rodičům, kteří mi poslali nebo osobně předali dárky, já je zabalím a použiji je jako vánoční překvapení. Jedna maminka dokonce nabídla velký dárek pro celou třídu - 2. jakost dřevěné stavebnice vyráběné ve firmě, kde ona pracuje - děti budou jistě nadšené!

Dlouhý a poklidný víkend.

Žádné komentáře:

Okomentovat