středa 6. listopadu 2013

STŘEDA S PĚTKAMI

Rodiče, neděste se! Žádné špatné známky si děti domů nenesou, naopak známkování domácího čtení vět s obrázky dopadlo, až na malinké výjimky, přímo výborně. Velké úspěchy byly i v matematice - prověřila jsem sčítání do 4 a porovnávání čísel (psali jsme část včera a 2. část dnes). Téměř všichni mají dvě 1, někdo má smajlíka a to znamená, že tam byla nějaká chybička, ale pořád dobré! A proč ty pětky v nadpisu? Začali jsme totiž psát číslici 5. Při 2. hodině čtení jsme četli slabiky s hláskou S a protože většina dětí už přišla na postup spojování písmen do slabik, tak nám to šlo vcelku pěkně. V tělocvičně jsme si hráli na auta a "jezdili" jsme podle pokynů(cvičení pohotovosti reakcí), ale nejvíce se děti vydováděly při honičkách.

ÚKOLY:Matematika - nakopírovaný list k nácviku číslice 5 - poslední řádka
                                  pracovní sešit  str. 32/1 - 3 řádky(domino, prasátko, jehla)
              Učebnice Živá abc - str. 15- obrázky a slabiky se S
              Pracovní Živá abc - str. 20/3- sloupce(žebříky) slabik, opět čtěte opakovaně, klidně v různém pořadí a prosím podepsat do notýsku
Děkuji za spolupráci při podepisování splnění čtenářského úkolu!

Prosím rodiče, aby si do plánované třídní schůzky rozmysleli, zda budou mít zájem o foto svého prvňáčka se Slabikářem. Vyhotovení fotek bude do Vánoc.

Poklidné odpoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat