pátek 8. listopadu 2013

BÁSNIČKOVÝ PÁTEK

Poslední hodinu jsme zahájili přípravu na besídku, přečetli a rozdělili jsme si básničky, děti vám doma své recitování předvedou. Budeme je postupně pilovat a pak Vás všechny pozveme na besídku - více na třídní schůzce v úterý. Při českém jazyku jsme samostatně dělili slova na slabiky, zapisovali první slabiku slova a doplňovali vhodný obrázek do věty. Všechno to byly úkoly, které jsme již mnohokrát dělali a četli ve škole i doma. Výsledky sdělím na schůzce. Prvouku jsme propovídali o rodinách dětí, o tom, co dělají rodiče a tady někteří trochu nevěděli.
ÚKOLY: prvouka na úterý - s pomocí rodičů - na lísteček napsat, co dělají rodiče. Prosím, nepsat kde, ale opravdu co - děkuji za spolupráci.
              čtenářský úkol - stále trvá čtení v pracovní Živé abc str.20/3 - žebříky i spojovat do slov a na vnitřní straně zadních desek věty k M, L, S. Procvičování čtení každý den je opravdu nutné, protože děti si potřebují slabiky a slova co nejvíce nakoukat. Čtěte slova a věta v různém pořadí, protože děti si snadno vše zapamatují a pak to jen opakují. V pondělí budu čtení zkoušet!
           matematika - skoro všichni již dnes odevzdali, tak jen připomínám, že ze čtvrtka je úkol na pondělí

Děkuji všem rodičům za spolupráci, přeji příjemný víkend a těším se na osobní setkání v úterý na třídní schůzce!

Žádné komentáře:

Okomentovat