pondělí 14. října 2013

PONDĚLÍ S MLSNOU MELINDOU

Mlsná koza Melinda zahájila svojí pohádkou nový týden. Naučili jsme se podle ní psát nové písmenko - Mm. V matematice jsme procvičovali geometrické tvary - třídili jsme je a sestavovali jsme z nich různé obrázky. Jako velmi nepraktické se ukázalo, mít vystřihané tvary zandané v deskách u písmenek. Nejdou vyndavat nebo se vysypávají. Prosím, dejte tvary  do obálky ( pro Tomáše !). Při psaní jsme procvičovali tvar číslice 2 a kopečky s dolní kličkou. Tělocvik byl plný koulení a kutálení, nacvičovali jsme kotoul vpřed. Myslím, že nám půjdou poměrně dobře.
Domácí úkoly: z minulého týdne je úkol na prvouku - většina dětí již dnes odevzdala( jen, prosím, dbejte při vybarvování na pečlivost, někde je to více začmárávání, děkuji)
                      fialové cviky - str.30/ tvary číslice 2 - dokončit
                      list k novému písmenku Mm - naučit se básničku a označit v ní barevně nové písmeno
                      nakopírovaný list (z jedné strany jsou číslice 2) str.17 - procvičovat obtahováním předtištěného cviku kopečky s dolní kličkou( vždy 3 a mezera), pak též do volné linky vyzkoušet samostatně

Informace pro rodiče Terezky K. a Davídka K.: ve středu 16.10. jdeme do divadla, ze školy budeme odcházet v 8.30 h., Vaše děti bývají ráno v družině( tam si děti vyzvednu), ale pokud byste právě ve středu děti vedli do školy až na 2. vyuč. hodinu, tak Vás prosím, ať jsou u šatny už v 8.30. Připojí se ke třídě a půjdeme do divadla. Děkuji.

Pro všechny rodiče- byla bych všem velmi vděčná pokud byste svým dětem koupili učebnice Živá abeceda( 50 Kč) nebo alespoň Slabikář( 119 Kč), velmi by nám to usnadnilo nácvik čtení. Děkuji za pochopení a spolupráci.

Zpěváčci POZOR - ve středu 16.10. není kroužek sborového zpěvu(paní učitelka doprovází děti ve školním div. představení). Zítra ještě nalepím do notýsků.


Žádné komentáře:

Okomentovat