pondělí 16. září 2013

PONDĚLNÍ MÍČKOVÁNÍ

Třetí školní týden jsme opět zahájili naší společnou písničkou.
Při českém jazyku jsme nejprve dokončili práci s písmenkem a hláskou Aa, do uvolňovacích cviků jsme nacvičovali rovnou čáru( nejprve to bylo na velkou tabuli, pak na stírací tabulky) - sem mají děti úkol: str. 7, třetí řádek. A k úkolu jedna rada, tužku v pěkném úchopu( ukazuje dítěti na rameno) dáme na začátek (je tam malý puntík) a oči se dívají na konec, tam kam chceme dopsat( zase malý puntík). Každou trasu můžete projet několika různými pastelkami! Poslední řádku, prosím, nedělejte, bude školní práce.
V druhé hodině češtiny jsme si z pohádky O traktoru vyvodili nové písmeno a hlásku Oo, na list k této pohádce( str.37) je úkol, nacvičí děti doma tvar O o. Tento papír určitě donesou zpět do školy, zítra budeme pokračovat na 2. straně!
Při tělocviku jsme trochu "zápasili" s míčky( někteří v sáčku nenašli - je potřeba donést!), hráli jsme hry a honičky - prostě odpočívali jsme od školní lavice.
V matematice jsme s kocourkem honili a počítali myšky. Některé děti už zvládly počítat samostatně, tak dostaly 1 a mohly si vybarvit další dračí mašli. Nebojte se, zítra si ponesou sešit z matem. domů, tak 1 uvidíte!
Dnešní úkol má tedy 2 části!
A zítra začínáme s 1/2 vyučováním, připomínám, že i děti, které odpoledne nechodí do družiny, mohou
být tu první vyučovací hodinu v družině ( zdarma!). Snad to vše klapne!
Přeji všem plno sil do další práce!

Žádné komentáře:

Okomentovat